Krisehjælp til ukrainere, der arbejder i Danmark

Pattegrise dier soen. Foto: Pixabay

LANDBRUG – Forsikringsselskabet Topdanmark vil nu tilbyde krisehjælp til 8.400 ukrainske borgere og deres familier i Danmark. Mange af dem arbejder i landbrug og svineindustri eller som sæsonarbejdere i høstperioden.

Krigen i Ukraine påvirker tusindvis af personer med ukrainske rødder, der arbejder i Danmark, og ikke mindst deres familier og venner, siger Peter Hermann, administrerende direktør i Topdanmark.

»Det er en tragisk situation, vi er vidne til i Ukraine, og det berører naturligvis mange folk, herunder de ukrainere, der arbejder i Danmark. Vi vil rigtig gerne hjælpe dem, der står i en svær situation, fordi de har haft krigen helt tæt ind på livet, og vi er allerede i gang med at række ud til vores kunder for at gøre dem opmærksom på muligheden for psykologisk krisehjælp«, siger Peter Hermann.

Topdanmark forsikrer omkring hver andet landbrug og hver fjerde af de små og mellemstore virksomheder med op til 75 ansatte.

De seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at der i november 2021 arbejdede 8.400 ukrainere i Danmark. En stor del af dem er bosat og beskæftiget i mindre virksomheder i den vestlige del af Jylland, oplyser det danske forsikringsselskab.