Holland fremskynder beslutning og lukker alle minkfarme om et halvt år

Samtlige minkfarme i Holland skal være lukket senest 1. marts. næste år. Danmark bør følge det hollandske eksempel, mener Dyrenes Beskyttelse. Grafik: Pixabay

Danmark har millioner af mink, som potentielt kan overføre virus. Luk produktionen – også for dyrenes skyld, lyder opfordringen fra Dyrenes Beskyttelse.

COVID-19 – Over 40 minkfarme i Holland har været smittet med Covid-19, siden den verdensomspændende corona-pandemi for alvor begyndte at sprede sig i marts og april i år.

Derfor har den hollandske regering nu besluttet at fremrykke lukningen af samtlige minkfarme, så det nu sker allerede i løbet af de næste seks måneder i stedet for som oprindelig vedtaget i 2024.

Senest 1. marts næste år skal alle minkfarme i Holland være lukket ned, har den hollandske regering besluttet fredag, skriver Ritzau med henvisning til nyhedsbureauet dpa.

De hollandske minkavlere får en kontant kompensation til en værdi af cirka 180 millioner euro. Der er i omegnen af 150 minkfarme i Holland.

Dyrenes Beskyttelse: Luk danske minkfarme

Danmark bør følge det hollandske eksempel og også lukke produktionen af mink, mener Dyrenes Beskyttelse.

»Danmark har millioner af mink, som potentielt kan overføre virus. Luk produktionen – også for dyrenes skyld«, lyder opfordringen på twitter.

For nylig kom det frem, at covid-19 virusset kan sprede sig fra mink til mennesker. Det er sket i mindst ét tilfælde, har en gruppe forskere fra Aalborg Universitet og Statens Serum Institut slået fast.

Det første smittetilfælde på en dansk minkfarm blev konstateret i juni, og dyrene blev aflivet. Siden da har regeringens indført screeninger af minkbesætninger. Det er kun få dage siden, det seneste smittetilfælde blev konstateret på en dansk minkfarm.