Debat om fremtidens grønne landbrug

Zenia Stampe i samtale med en af deltagerne ved det stiftende møde for Landsforeningen mod svinefabrikker i Aarhus i marts 2019. Foto: Gustav Bech

De radikales dialogforum for grøn omstilling arrangerer en virtuel paneldebat om fremtidens grønne landbrug. Debatten begynder torsdag aften kl. 19, og du kan følge debatten online.

»Forestil dig et landbrug, hvor driften foregår på en måde, der holder jorden frugtbar for kommende generationer. Et landbrug, der understøtter biodiversiteten, og hvor udledningen af klimagasser og det globale footprint er reduceret til et minimum takket være fokus på innovative fødevarer og dyrkningsmetoder. Hvor der er kommet styr på udledningen af næringsstoffer, og produktionen af husdyr sker med respekt for dyrenes naturlige adfærd.«

Sådan lyder optakten til en virtuel paneldebat om fremtidens landbrug, arrangeret af af de radikales dialogforum for grøn omstilling.

Debatten foregår torsdag aften og begynder klokken 19. Du kan læse mere på facebook og melde dig til ved at sende en mail til louisealis@outlook.dk

»Landbruget spiller en afgørende rolle, – både når det handler om at nedbringe CO2-udledningen og når det handler om at øge biodiversiteten. Det vigtige spørgsmål er, hvordan vi får et reelt bæredygtigt og naturnært landbrug, og hvad det kræver af politiske tiltag«, siger Louise Vinter Alis, der er formand for Radikale Venstres dialogforum for grøn omstilling.

»Vi hører så meget om alt det, der er galt med landbruget, og mange af problemstillingerne er velkendte. Vi vil gerne have en debat om visionerne for fremtidens bæredygtige landbrug og fødevareproduktion«, siger hun.

Grønne paneldeltagere

Debatpanelet består af en perlerække af spændende personer, der hver især har markeret sig med et anderledes og mere visionært syn på landbrug og fødevareproduktion, end vi normalt bliver præsenteret for.

  • Zenia Stampe er landbrugsordfører for Radikale Venstre i Folketinget.
  • Kristian Sloth er landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace og har tidligere arbejdet med landbrugsstof som journalist på tv-avisen.
  • Ulrich Kern-Hansen, er uddannet biolog, men er mest kendt som direktør for den økologiske virksomhed Hanegal og er i dag ved at opbygge Organic Plant Protein, der udvikler plantebaseret mad ved hjælp af en avanceret teknik, hvor proteinrige ærter og hestebønner ekstruderes, så produkterne kan anvendes som kødsubstitutter.
  • Rune-Chrisoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.
  • Torsten Wetche er økologisk landmand og har blandt andet gjort sig bemærket ved at producere økologisk græsmælk, hvor køerne ikke får kraftfoder, men udelukkende lever af det hjemmeavlede græs fra Torben Wtches marker.