De sidste mink i Danmark aflives

De sidste mink i Danmark aflives, før fristen udløber i morgen. Foto: Anima

LANDBRUG – I morgen tirsdag er det endegyldigt slut med minkavl i Danmark. I hvert fald i denne omgang. I dag bliver en del af de allersidste danske avlsmink nemlig aflivet.

Minkavler Erik Vammen ved Hobro har indtil nu holdt cirka 4.000 avlsdyr i live i håb om, at de kunne indgå i et forskningsprojekt om fremtidens pelsdyravl.

– Det er godt nok noget vemodigt. De kunne jo godt have været reddet. Jeg synes ikke, der er blevet gjort en kamp for at bevare minkavl i Danmark. Hele fokus har været på erstatning hele tiden, siger Erik Vammen til DR.

På Als afliver endnu en minkavler sine 400 tilbageværende dyr, inden fristen udløber i morgen tirsdag 2. februar, oplyser DR.

Første smittede besætning i juni 2020

De første tre minkbesætninger i Nordjylland blev testet positive for covid-19 i midten af juni 2020 og efterfølgende aflivet. Herefter bredte smitten sig hurtigt fra kommune til kommune ned gennem Jylland til Esbjerg.

Før masseaflivningerne blev gennemført under stor modstand fra minkavlerne var 190 af landets ca. 1.147 minkbesætninger smittet med corona. Forleden vedtog regeringen sammen med et flertal af partierne at øremærke 18,8 milliarder kroner til kompensation for minkavlere og følgeindustri.