Corona-virus har smittet mink i Holland

Minkavlerne kan snart vente penge på bankkontoen efter masseaflivningen af smittede mink. Foto: Colourbox

De hollandske sundhedsmyndigheder siger, at folk skal holde 400 meters afstand til minkfarmene. Forskerne har endnu ikke beviser for, at dyr kan smitte mennesker.

VIRUS – De første tilfælde af covid-19 i agro-industrien er konstateret i Holland. Her har besætningerne på to hollandske minkfarme fået konstateret covid-19.

Det oplyser det hollandske landbrugsministerium søndag, rapporterer TV2.

– Derudover har ansatte på de to farme også udvist symptomer på smitte med coronavirus, oplyser ministeriet. Det hollandske sundhedsministerium understreger, at de smittede mink ikke udgør en risiko for mennesker.

Ifølge den hollandske landbrugsminister, Cornelia Johanna Schouten, har ministeriet øjeblikkeligt »annonceret foranstaltninger«, der skal forhindre smitten i at spredes, oplyser TV2.

Foranstaltningerne indebærer blandt andet en rapporteringsforpligtelse for minkbønder, dyrlæger og personer i forskningsinstitutioner. Samtidig må hverken mink eller gødning forlade inficerede bedrifter.

De to minkfarme ligger i Gemert-Bakel og Laarbeek i epicentret for udbruddet af coronavirus i Holland, Noord-Brabant.

Her blev dyrene testet, efter de havde udviklet flere symptomer – herunder problemer med at trække vejret. Samtidig døde flere dyr end normalt.