Corona-virus fra mink spreder sig som en steppebrand ned gennem Jylland

Antallet af smittede minkfarme stiger dag for dag. Smitten har krydset adskillige kommunegrænser. Foto: Pixabay

Antallet af smittede mink på Danmarks 1.136 minkfarme stiger dag for dag. På blot seks dage er 17 nye minkfarme inficerede. Hermed er der corona-virus i burene på i alt 58 minkfarme.

COVID-19 – Corona-virus spreder sig nu fra minkfarm til minkfarm og er på vej ned gennem Jylland fra de første tilfælde af corona-virus, som blev konstateret blandt nordjyske minkfarme.

Onsdag eftermiddag er 58 minkfarme med langt over en én million mink konstateret smittet og yderligere 46 minkfarme er under mistanke for smitte, viser en opgørelse fra Fødevarestyrelsen ifølge LandbrugsAvisen. Smitten spreder sig nu så hurtigt, at styrelsens egne opdaterede oplysninger, som fremgår af et interaktivt kort på styrelsens hjemmeside, ikke kan følge med den faktiske udvikling.

På blot seks dage har de løbende undersøgelser af dyrene på landets minkfarme, påvist smitte på 17 nye minkfarme. Hertil kommer, at man har mistanke om smitte på endnu flere af Danmarks i alt 1.136 minkfarme.

Udbruddet af corona-virus blev første gang konstateret hos nordjyske minkfarme i Hjørring kommune, men har for længst krydset kommunegrænserne til Frederikshavn, Brønderslev, Læsø og Jammerbugt. Senest har smitten nået det vestjyske område i Region Midtjylland, hvor en minkfarm i Bording i Ikast-Brande Kommune netop er blevet konstateret smittet.