Coop sender to lastbiler med nødhjælp til Ukraine

Erhvervsminister Simon Kollerup (S), Orklas CSR-chef Trine Rubæk Olsen og Coops adm.dir. Kræn Østergaard Nielsen var til stede, da lastbilerne blev læsset og sendt afsted. Foto: Coop

To lastbiler med nødhjælp som dåsemad, havregryn, grødris og hygiejneprodukter kørte fredag eftermiddag fra Coops lager i Albertslund til Ukraine via Polen.

Nødhjælpen er doneret af Orkla og andre leverandører, der de seneste dage har henvendt sig til Coop for at hjælpe med varer og andre forsyninger til Ukraine. Leverandørerne har henvendt sig, efter Coop i søndags sendte de første fem lastbiler med varme tæpper, dåsemad, bleer og andre varer fra egne lagre.

»I Coop vil vi gerne hjælpe så meget, vi kan, og når Orkla og andre af vores leverandører rækker ud for at donere nødhjælp, bidrager vi selvfølgelig med at få det samlet og sendt afsted. Vi ved fra sidste gang, vi sendte nødhjælp, hvor meget det betyder med forsyninger, som ukrainerne kan bruge nu og her, og vi er glade for, at vi sammen med vores leverandører kan bidrage med konkret hjælp endnu en gang«, siger Kræn Østergaard Nielsen, der er adm. direktør i Coop, der blandt andet omfatter butikskæderne Irma, Kvickly, SuperBrugsen og Fakta.

Nødhjælp på en konkret måde

»Danske virksomheder viser solidaritet på en meget konkret måde, når de sender nødhjælp til Ukraine. Jeg er stolt over, at så mange danske virksomheder rykker sammen og tager initiativer til at hjælpe i en tid som denne. Det er der brug for«, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

»Vi er i Orkla meget berørte over denne tragiske situation, som den ukrainske befolkning er blevet bragt i. Vi ser det som vores pligt at hjælpe de millioner af mennesker, som på kort tid har fået vendt deres hverdag op og ned. Med vores brede portefølje af hverdagsprodukter har vi mulighed for at sende blandt andet hygiejneartikler og langtidsholdbare fødevarer, der kan bidrage til at opfylde nogle af de mest basale behov i en sådan forfærdelig situation«, siger Trine Rubæk Olsen, der er CSR-chef i Orkla.

Nødhjælpen er koordineret med den ukrainske ambassade i Danmark.