Arla trækker sig ud af Rusland

Sortbrogede køer i færd med at æde ensilage. Pressefoto: Arla

LANDBRUG – Arla Foods indstiller alle sine forretningsaktiviteter i Rusland. Dette dækker både selskabets lokale aktiviteter og import, som blev væsentligt reduceret af embargoen i 2014.

Arla fortsætter sit arbejde med at yde fødevarehjælp til Ukraine og dets flygtninge i nabolandene i samarbejde med Røde Kors og andre humanitære organisationer. Arla donerer også 1 million euro til Røde Kors, fortæller Peder Tuborgh, CEO i Arla Foods.

»Konsekvenserne af Ruslands invasion af Ukraine er tragiske, og jeg deler det håb, som det meste af verden sidder med lige nu – at der hurtigst muligt findes en løsning. Vi indstiller nu vores operationer i Rusland og fokuserer på, hvordan vi bedst kan støtte vores 70 kolleger i Rusland, som er direkte berørt af dette«, siger Peder Tuborgh.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab med danske rødder. I dag er det ejet af 8900 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af verdens førende aktører inden for den internationale mejeriverden.