Tusindvis af besøgende til vegansk messe i Kødbyen

4.000 besøgende lagde vejen forbi Øksnehallen for at få inspiration, da Dansk Vegetarisk Forening sidste år i samarbejde med tyske Wellfairs for første gang afholdt VeggieWorld i Danmark. Foto: Dansk Vegetarisk Forening

Der var trængsel om standene, da 4.000 gæster i weekenden besøgte Øksnehallen til Danmarks første plantebaserede messe. Arrangørerne glæder sig allerede til at gentage succesen næste år.

MAD – 4.000 madglade besøgende lagde vejen forbi Øksnehallen for at få inspiration til nye plantebaserede produkter, da Dansk Vegetarisk Forening i weekenden i samarbejde med tyske Wellfairs afholdt VeggieWorld. Messen afholdes verden over, men det var første gang, at messen blev afholdt i Danmark.

De besøgende kom fra hele landet og fra den anden side af Øresund. Både privatpersoner samt fødevarevirksomheder, supermarkeder, politikere og investorer lagde vejen forbi messen, og allerede før åbningstid var der dannet kø ude foran Øksnehallen, så de over 50 stadeholdere fik rigeligt at se til.

»Vi er meget glade for den store interesse og de mange positive tilbagemeldinger fra både stadeholdere og besøgende. Messen er kommet for at blive, og vi glæder os allerede til næste år«, siger Mie Nordly, erhvervschef i Dansk Vegetarisk Forening.

Naturli´, Hanegal og Planteslagterne
Blandt udstillerne var både de mere etablerede firmaer inden for det plantebaserede, såsom Naturli’, Hanegal, Hälsans Kök og tyske Veganz samt over ti mindre start-ups. Heriblandt blandt andre Planteslagterne, som netop er landet med deres produkter på hylderne i Irma, samt Glean, der er i gang med en slutspurt på Coop Crowdfounding, og de helt nye By Hansens, som laver konfekt baseret på kikærter.

På scenen blev der diskuteret politik, økologi, sundhed og ernæring. Det største trækplaster var Patrik Baboumian, som er en af verdens stærkeste mænd med en række verdensrekorder i tunge løft. Baboumian er for tiden aktuel i Netflix-dokumentaren The Game Changers, og han aflivede myter om proteiner og styrke sammen med den tidligere professionelle håndboldspiller Casper Bilton, som også lever plantebaseret. 

58 % af danskerne vil gerne spise mindre kød, viser en nylig undersøgelse fra Coop Analyse, og Dansk Vegetarisk Forening forventer, at messen vil vokse år for år i takt med den plantebaserede udvikling.