Rasmus Nordqvist ny ordfører for natur og landbrug i SF

Rasmus Nordquist bliver ny ordfører for natur og landbrug i SF´s folketingsgruppe.

Natur og landbrug er for mig en fuldstændig afgørende dagsorden, siger Rasmus Nordqvist.

POLITIK – Efter godt tre måneder som medlem af SF kan Rasmus Nordqvist føje to nye områder til sin samling af ordførerskaber: Natur og landbrug.

Det skriver Altinget.dk.

Rasmus Nordqvist tabte formandsvalget i Alternativet, forlod partiet og meldte sig efter nogen tid som løsgænger i Folketinget ind i SF. Til Altinget siger han, at han ser frem til at beskæftige sig med et område, der ifølge ham befinder sig i en stor krise.

»Natur og landbruget er for mig en fuldstændig afgørende dagsorden. Vi står med to store kriser – klimakrisen og biodiversitetskrisen – og det glæder jeg mig til at kæmpe for at gøre noget ved«, siger Rasmus Nordqvist.

Han vil ikke løfte sløret for, om SF har konkrete krav til finansloven på naturområdet, men han siger, at SF vil fortsætte kampen for en biodiversitetslov i stil med klimaloven.

»SF har nogle gamle forslag, som vi kommer til at arbejde for igen. Blandt andet hele snakken om en biodiversitetslov. Ligesom vi har lavet en klimalov, der sætter rammerne for det arbejde, der skal ske for klimaet år for år, så skal vi også have lavet en rammesætning i forhold til biodiversiteten«, siger Rasmus Nordqvist til Altinget.dk.