Populær pantstation vender tilbage til Rødovre Centrum

Skitse af pantstationen, der skal stå på p-pladsen ved Rødovre Centrum lige for foden af vandtårnet. Grafik: Dansk Retursysem

Den populære pantstation Drop & Go vender tilbage til Rødovre. Maskinen tæller op til 120 emballager i minuttet. Det er tre gange så hurtigt som flaskeautomater i butikkerne.

AFFALD – Snart kan du nemt og hurtigt komme af med din pant på endnu en af de populære pantstationer.

I sensommeren 2020 åbner Dansk Retursystem sin 13. pantstation ved Rødovre Centrum. Den bliver samtidig platform for en moderne formidling af pantsystemet og den klimamæssige gevinst, der er ved at genanvende flasker og dåser.

Rødovre pantstation vil kunne modtage svimlende 25.000 flasker og dåser dagligt. Dermed kommer den til at bidrage til de ca. fire millioner flasker og dåser, der hver dag kommer retur til genanvendelse gennem pantsystemet. Det sparede sidste år klimaet for et CO2-udslip på 150.000 tons.

En ny pantstation i Rødovre vil ifølge Dansk Retursystem imødekomme et stort behov for at kunne aflevere større mængder af pant ad gangen for hele Storkøbenhavn.

Bedre afleveringsmuligheder for forbrugerne

I den nye pantstation skal du blot hælde dine tomme dåser og flasker ned i en sluse, hvorefter de bliver talt automatisk, og panten bliver udbetalt. Maskinen tæller op til 120 emballager i minuttet. Det er tre gange så hurtigt som flaskeautomater i butikkerne.

En ny pantstation i Rødovre vil ifølge Dansk Retursystem imødekomme et stort behov for at kunne aflevere større mængder af pant ad gangen for hele Storkøbenhavn.

»Der har længe været et ønske om at få en pantstation inden for Ring 3. Da vi testede Drop & Go i 2018, var Rødovre det sted i landet, hvor der blev afleveret flest tomme pantflasker og -dåser. Siden har vi, sammen med Jesper Andreasen, direktør og medejer af Rødovre Centrum, arbejdet på at gøre løsningen permanent og det glæder os, at vi nu snart kan søsætte den 13. pantstation«, siger markedsdirektør Marlene Holmgaard Fris fra Dansk Retursystem.

Pantstationen kommer til at stå på p-pladsen ved Rødovre Centrum lige for foden af vandtårnet på Tårnvej samme sted, hvor Drop & Go blev testet. Byggeriet er i gang og Dansk Retursystem regner med at byde velkommen i den nye pantstation medio august.