Forside Klima Den globale CO2-udledning kan falde næsten syv procent i år

Den globale CO2-udledning kan falde næsten syv procent i år

Der er fortsat stærk opbakning til den grønne omstilling, viser ny måling. Foto: Colourbox

Corona-pandemien har lagt en kraftig dæmper på industriproduktion, vareforbrug, transport og skærer dermed toppen af den globale CO2-udledning.

KLIMA – Corona-pandemien, der har sat store dele af de vestlige industri-samfund i stå, kan i bedste fald falde med op til syv procent i år. Men det afhænger af de igangværende restriktioner og sociale foranstaltninger, som lægger en dæmper på industriproduktion, vareforbrug, transport og dermed skærer toppen af CO2-udledningen.

Det viser forskning, der tirsdag blev offentliggjort i tidsskriftet Nature Climate Change, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det vil i givet fald betyde det største fald et enkelt år siden slutningen af 2. Verdenskrig.

En gruppe forskere fra Europa, USA og Australien har analyseret den daglige CO2-udledning i 69 lande, 50 amerikanske stater, 30 kinesiske provinser og seks økonomiske sektorer ved hjælp af data fra det daglige elektricitetsbrug og tjenester til sporing af mobilitet.

Faldt 17 procent i begyndelse af april

Ifølge forskerne udledte vi i 2019 på globalt plan omkring 100 millioner ton kuldioxid per dag ved at afbrænde fossilt brændstof og producere cement.

Men under corona-pandemien i begyndelsen af ​​april i år faldt emissionerne til 83 millioner tons om dagen, et fald på 17 procent, og nogle landes emissioner faldt med helt op til 26 procent i gennemsnit.

Hvis forholdene før pandemien vender tilbage i midten af juni, vil udledningen af drivhusgasser i 2020 falde med fire procent i forhold til 2019, vurderer forskerne. Kun hvis restriktionerne fortsætter på globalt plan indtil udgangen af året, vil vi få et fald på helt op til syv procent, skriver Reuters.

Exit mobile version