Forside Øvrige sektioner Landbrug Aarhus vil øge andelen af elbiler til 40 procent i 2030

Aarhus vil øge andelen af elbiler til 40 procent i 2030

Aarhus er på vej med en ny klimaplan, som skal øge andelen af elbiler til 40 pct. De gamle dieselbusser skal udskiftes til elbusser. Foto: E.ON

Elbiler bliver en central del af en ny, kommende klimaplan for Aarhus. Byrådet vil også fremrykke udskiftningen af alle busser til el-busser.

TRANSPORT – Andelen af elbiler i Aarhus skal om ti år udgøre 40 procent. Det vil fremgå af forslag til klimahandlingsplan for 2021-2024, som teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) fremlægger for Magistraten på mandag.

Det skriver Jyllands-Posten.

Målet i Aarhus er, at kommunen skal være CO2-neutral i 2030, mens regeringens mål for hele Danmark er en 70 pct. CO2-reduktion i 2030.

»Jeg er med på, at andelen af elbiler er meget lille i øjeblikket, men vi kan se en god stigning i de nyeste tal, som tyder på, at der sker en bevægelse,« siger rådmanden til avisen.

I dag udgør elbilerne under én procent af alle biler i Aarhus.

For at nå målet om 40 pct. skal der bl.a. sættes kraftigt ind på transportområdet, der tegner sig for en stor del af den resterende CO2-udlednin. Det skal ske ved at gøre det lettere at være elbilist med lavere afgifter, mere strøm og fordele i trafikken, fortæller teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V), der er på vej til byrådet med en ny klimaplan.

»Vi skal sikre en god ladestruktur for elbiler, skabe fordele i trafikken, og jeg er også åben for at diskutere gratis parkering for elbiler,« siger rådmanden.

Aarhus Kommune har besluttet at udskifte egne biler til elbiler og fremrykke udskiftning af bybusserne til elbusser.

Exit mobile version